Samen op reis met Rudy en Annick

Samen op reis met Rudy en Annick

Krommeniedijk

24 September 

Vandaag zijn we vetrokken naar Krommeniedijk , iets ten noorden van Amsterdam . Op een Boerderijcamping De Rodenburghoeve hebben we ons neergezet .

Zaanse Schans

25 september  . We hebben een fietstocht naar de Zaanse Schans gereden . De Zaanse Schans is een woon werkgebied anno 1850 . Hoe voor de opkomst van stoommachines , windmolen het werk deden . Hier is een houtzagerij , verffabriek enz . De fietsrit ongeveer 44 km was niet wat we wilde , we rijden aan de randstad van Amsterdam . Maar de Zaanse Schans had wel een wauw prachtig effect . 

Pontjesroute

26 september 

We hebben de pontjesroute vandaag gereden . Deze fietsroute ong 40 km rijd je Onderweg kom je langs natuurgebieden, dijken, molens, gemalen en dorpen als Castricum, Akersloot en de Woude. Op deze route moet je 4 keer een pont nemen en er is er 1 bij dat je zelf aan de lier moet draaien om je over te zetten . 

Regen

 We hadden graag Kinderdijk nog eens willen doen maar daar zijn de voorspellingen veel regen . 

Dan rijden we naar zee en op het laatst is het de Opaalkust geworden . We zijn naar deze  camping  in Escalles gereden . Een terrassencamping op 1.5 km van de zee en op 60m boven de zeeniveau. Zeezicht en als het meevalt zie je Groot Brittanie . 

De eerste dag zijn we gaan eten in het dorp en daarna eens een kleine wandeling gemaakt . Annick heeft zich niet verveeld hier liggen vele caches.

Escalles

Motorit 

Woensdag  hebben we een motorit gemaakt  en zijn langs de kust een rit gereden . Het is hier niet zoals in Belgié . Schoon  heuvelachig en de zee . Tot Boulogne-sur-mere is het genieten van het landschap . 

Wandeling 

Donderdag zijn we op ons gemakske een wandelijn naar Cap Blanc nez gedaan . Een wandeling van 7.5 km . Annick heeft hier 7 caches gevonden . We hadden het geluk met het weer we konde Groot Brittannié zien .  

 

 

MH met zicht op Cap Banc Nez en Groot Brittanie