4 oktober Familie weekend Hombourg

Wij hebben met de familie een vakantiewoning gehuurd in Hombourg , iets voorbij de Voerstreek kort bij het drielandenpunt . In een oud omgebouwde hoeve "Gites de Chevémont"  nu met 4 mooie appartementen in . Wij met 24 personen gaan dit weekend ons amuseren .

Er is ook van een oude schuur een gerenoveerd met daarin een speelkamer en een kamer met sauna .

Vandaag zijn wij bij de eerste en Annick heeft met Tamara een grote pot pompoenensoep gemaakt 

Weekend

Zaterdag is opa de eerste wakker en heeft direct met de nodige kabaal de afwas gedaan. Stillekes aan komt iedereen naar beneden en zet zich aan de ontbijdtafel . Juist voor de middag zijn we vertrokken voor een wandeling van 12 km . De kleintjes hebben een buggy bij Annick hare rolstoel :)  .

Spijtig dat in deze plaats niet veel te bezien is maar het is een mooi streek om te wandelen . 

S'avonds een BBQ , 

 

Zondag is het mountainbike dag , voor diegene die dat graag willen . Eddy Bart en Alain zijn de enige echte flandriens die hier in de walen in de regen een rit gereden hebben .

 

S'avonds thuis zijn we nog eerst met ons allen is een chinees gaan eten 

opi paard

opi paard

3 oktober Annick

Vandaag heeft Annick naar een orthopeet geweest . De breuk zou goed genezen alleen de zenuwen zijn gekneld . Ze kan haar tenen niet bewegen en haar voet blijft onstoken . Dit kan nog enkele maanden duren voor haar voet geneest , haar tenen die gaan nog langer duren voor dat goed komt . 

Dat belooft

13 september Akkrum

13 september Akkrum

Annick is gisteren van haar gips af . Maar ze heeft nog veel pijn in haar voet en haar tenen bewegen nog niet . 

Toch zijn vandaag vertrokken naar Friesland .

We hebben afgesproken met mijn ouders die met hun camper al in Akkrum aan de haven staan . 

Een kamperplaats met een gebouw WC warme  douche gedeeld met de haven . Propere terrein . 

Akkrum : Een gezellige dorpje , in Friesland . Mooi om fietstochten te doen , vele waterwegen , heb je geen brug dan is er een veerdienst 

14 september

In de namiddag zijn we vertrokken en een fietstocht van 32 km gemaakt . Landelijk en 1 keer ons laten overzetten met een veerboot . Annick heeft haar elektrische fiets mee en proberen zo weinig mogelijk voeten op de grond te zetten 

We hebben een mooie trip gemaakt 

s'avonds zijn we gaan eten in eetcàfe De Cleef .   Gezellig en lekker

 

 

15 September zondag

Vandaag de laatste dag , alé voor ons werkende mensen toch .

We hebben mijn ouders kunnen overhalen vroeger te vertrekken en we hebben vandaag een Fietstocht  gemaakt van 38 km lang door een natuurreservaat en vele kanalen , is er een brug dan een veerboot . Echt genieten van het landschap in Friesland . Wij denken dat half Nederland hier een bootje heeft , zoveel plezierboten liggen hier .

Het is ons weer opgevallen dat Nederlanders mensen zoals Annick helpen bij het op en uitstappen van een veerboot en als ik 2 fietsen tegelijk voorduw ze ene overnemen en het ons gewoon gemakkelijker maken . Dank u Nederlanders 

Na de middag zijn we weer in De Kleef een toastje gaan eten .